Pokerisäännöt: kuinka pokerin pelaaminen aloittelijana

Kuten kaikissa peleissä, myös pokerissa on säännöt, jotka muodostavat pelin. Säännöt voivat vaihdella hieman eri muunnelmissa, mutta pohjimmiltaan ne kaikki perustuvat samoihin perusperiaatteisiin. On määritelty joukko voittavia käsiä, jokaiselle pelaajalle on pakollinen blindipanos riippumatta siitä, haluaako hän pelata käden vai ei, ja niin edelleen.

Aloitetaan aivan perusasioista, kuten korttipakkauksesta, jota käytetään pokerin pelaamiseen, ja edetään sitten ylöspäin käsien sijoitteluun, panostusmenettelyyn ja niin edelleen.

Ensimmäinen panostuskierros (preflop) – Kuka aloittaa?

Ensimmäisen panostuskierroksen, joka tunnetaan myös nimellä Preflop, aloittaa Big Blindin vasemmalla puolella oleva pelaaja. Kun kaikki pelaajat ovat saaneet korttinsa, heillä on nyt myötäpäivään järjestyksessä mahdollisuus luovuttaa (heittää korttinsa pois), maksaa (vastaa nykyistä panosta) tai korottaa (korottaa panosta). Ensimmäisellä pelaajalla on mahdollisuus tarkistaa riippumatta siitä, kuinka paljon panostusta on jo tehty. Jokainen seuraava pelaaja voi joko tarkistaa tai korottaa panosta.

Jos haluat lisätietoja siitä, mitkä kortit kannattaa pelata, lue artikkelimme parhaista Texas Hold’em -pokerin aloituskäsistä.

Floppi

Kolmea ensimmäistä avointa yhteistä korttia kutsutaan flopiksi. Flopin jälkeen pelaajat voivat tehdä seuraavat siirrot: check, bet, fold tai raise.

Turn

Pelaajien vaihtoehdot neljännen kortin ilmestyttyä ovat samat kuin edellisellä Flop-kierroksella. He voivat tarkistaa (ei panosta), luovuttaa (lopettaa pelin), korottaa (korottaa panosta) tai asettaa panoksen.

River

Viimeinen yhteinen kortti paljastetaan. Nyt pelaajien on päätettävä, muodostavatko heidän korttinsa korkealuokkaisen käden, joka voi johtaa voittoon. Jos näin ei ole, kuinka moni muu pelaaja vain tarkistaa korottamatta? Kannattaako bluffaaminen saada muut pelaajat luovuttamaan?

Showdown – kuka voittaa?

Kaksi pelaajaa on jäljellä. He näyttävät korttinsa pöydälle. Voittaja on pelaaja, jolla on paras käsi. Jos tarvitset muistutusta, katso jälleen pokerikäsien ranking-kuvia.

Eri pelityypit

Limit-pelit

Näissä peleissä voit panostaa vain tietyn summan. Esimerkiksi $5/$10-pelissä voit panostaa vain 5 dollarin lisäpanoksilla ennen floppia ja flopin aikana sekä 10 dollarin lisäpanoksilla flopin jälkeen. Jos A panostaa 5 dollaria flopilla, B voi panostaa vain 10 dollaria, ei enempää. C voi panostaa 15 dollaria.

No-limit-pelit

Näissä peleissä ei ole panostusrajaa. Minimipanos on yleensä sama kuin iso blindi, ja maksimipanos on koko pinon panostaminen.

Pot-limiittipelit

Pot-limiittipeleissä noudatetaan samaa kaavaa kuin no-limit-peleissä; ainoa ero on se, että pelaajan enimmäispanos on sama kuin potissa jo oleva summa.

Pokerisääntöjen käsien järjestys

Aloittelijoille tarkoitettujen yleisten pokeri korttipeli säännöt lisäksi on tärkeää ymmärtää parhaat mahdolliset pokerikädet tai korttiyhdistelmät. Tässä on havainnollistus alenevassa järjestyksessä:

  • Royal Flush: Royal Flush on paras korttisuoran värisuora: A♥ K♥ Q♥ J♥ 10♥ ja siten vahvin käsi.
  • Värisuora: Värisuora koostuu viidestä samaa maata olevasta kortista, jotka on järjestetty peräkkäin: J♥ 10♥ 9♥ 8♥ 7♥.
  • Neloset: Four of a Kind koostuu neljästä samanarvoisesta kortista: J♣ J♠ J♦ J♥ Q♥. Tämän käden viidettä korttia kutsutaan potkijaksi.
  • Full House: Täyskäsi koostuu kolmesta kortista, jotka ovat yhtä arvoa, ja kahdesta kortista, jotka ovat toista arvoa: 4♣ 4♠ 4♦ 5♣ 5♥.
  • Värisuora: Flush koostuu viidestä samaa maata olevasta kortista, jotka eivät ole järjestyksessä: A♣ J♣ 7♣ 6♣ 2♣.
  • Suora: Suora koostuu viidestä peräkkäisestä kortista, jotka eivät ole samaa maata: 9♣ 8♠ 7♠ 6♥ 5♥.
  • Kolme samaa korttia: Kolmen sakissa on kolme korttia, jotka ovat samaa maata: 3♦ 3♠ 3♣ Q♠ 6♥.
  • Kaksi paria: Tämä käsi koostuu kahdesta samanlaisesta kortista, joilla on yksi arvo, ja kahdesta samanlaisesta kortista, joilla on toinen arvo: 10♥ 10♣ 3♣ 3♠ 9♥.
  • Yksi pari: Pari koostuu yksinkertaisesti kahdesta samanarvoisesta kortista: 7♥ 7♠ K♠ 10♦ 5♠.
  • Korkea kortti: Käden korkeimmat kortit ilman, että kädessä on vähintään yksi pari.

Leave a Comment

Your email address will not be published.